Kennisbank


Thema's

Lees per regime de relevante thema's in het verkeerrecht.

10 Artikels

Overtreding

In de verkeerswetten en het strafrecht bestaan verschillende misdrijven afhankelijk van de zwaarte of de ernst. Lees verder.

6 Artikels

Dagvaarding

Een schending van de verkeerswetten kan een juridische procedure tot gevolg hebben. Lees hier verder hoe een procedure verloopt.

8 Artikels

Sanctie

Bij elke overtreding hoort ook een straf. Lees hier verder voor de verschillende soorten straffen, de omvang en de uitvoering.

4 Artikels

Ongeval

Na een ongeval weten de betrokken partijen vaak niet wat te doen. Lees hier de stappen die u na een ongeval dient te ondernemen.

4 Artikels

Verzekering

Welke verzekeringen zijn verplicht in het verkeersrecht? Hoe verloopt de procedure tussen de verzekeraars en wat met rechtsbijstand?

Opiniestukken

Lees hier de laatste opiniestukken van onze advocaten.

Een kennisbank voor al uw rechten in het verkeer

De kennisbank bevat een enorme hoeveelheid aan nuttige informatie aangaande de specifieke rechten en wetten in het verkeer. Ze is onderverdeeld in thema’s, wetgeving, rechtspraak en opiniestukken. De inhoudstabel vormt daarbij een handige leidraad.

Alle teksten worden geschreven en beheerd door advocaten die gespecialiseerd zijn in het verkeersrecht. De informatie focust zich op vaak voorkomende juridische problemen in het verkeer en is bovendien steeds up-to-date met de recente ontwikkelingen in het verkeersrecht.

Heb je juridische vragen of ben je op zoek naar een advocaat verkeersrecht, aarzel dan niet om ons te contacteren voor advies of bijstand op maat.